MAXAM Romania 2017
In prezent societatea noastra comercializeaza toata gama de materiale explozive si accesorii, din care enumeram: dinamita; hidrogeluri explozive; sisteme de initiere electrice si neelectrice; boostere; ANFO; fitil detonant etc.

Toate produsele sunt comercializate in conformitate cu prevederile Directivei 2014/28/CEE, Directivei 2008/43/CEE, si Legii 126/1995. Produsele prezinta marcaj CE si informatii privind trasabilitatea materialelor explozive. Ambalajul este omologat conform ADR.
MAXAM a conceput RIOMAX, un exploziv de o inalta precizie in lucrarile de impuscari la care se utilizeaza gauri de forare mici. Acest produs este sensibilizat cu microsfere de sticla ceea ce ii confera o mare putere. RIOMAX are o consistenta solida si culoarea gri datorita aluminiului din compozitia sa. Este oferit in cartuse din hartie cerata. RIOMAX are caracteristicile dinamitei, dar in acelasi timp avantajul ca nu contine nitrati de glicerins iar emisiile de NOx sunt mai mici. Produsul este ideal pentru lucrsri de impuscare in cariere sau mine de piatra dura sau lucrari subacvatice. Cartusele sunt ambalate in pungi de plastic, ai livrate in cutii de carton.
RIOSPLIT (RIOGUR) este un exploziv gelatinos incartusat, sensibil la capsa, care contine in interior fitil detonant. Este special conceput pentru lucrari de taiere, conturare si pre-splitting in lucrari civile, tuneluri si cariere. Este rezistent la apa garantand incarcarea optima a gaurilor de forare.
RIOGEL TRONER este rezultatul celor mai avansate evolutii in domeniul tehnologiei watergel. Produsul poate fi utilizat in lucrari de impuscare chiar si in conditii de maxima umiditate. Acesta este fabricat in variantele High Energy (HE) si Extra Energy (XE), la dimensiuni variate adaptandu-se usor oricarui tip de lucrari civile.
RIOXAM sunt denumirile comerciale ale amestecurilor simple tip ANFO (azotat de amoniu si motorina). Avantajele acestui tip de explozibil sunt: rezultate optime, umplerea completa a gaurilor de forare, siguranta si costuri reduse.
RIOCORD este un fitil detonant cu o viteza de detonatie de aproximativ 7.500 m/s. Acesta se utilizeaza pentru initierea explozivilor si busterelor.

Printre avantajele acestui produs putem enumera: fiabilitate, usurinta in manevrare, siguranta, identificare vizuala (culori diferite in functie de tip), flexibilitate.

Societatea noastra comercializeaza de asemenea sisteme de initiere electronice, electrice si neelectrice special concepute pentru lucrarile de impuscare. De asemenea putem furniza sisteme de initiere pentru lucrari in medii grizutoase.
BUSTERE de pentrita sau trinitrotoluen oferite de MAXAM sunt special proiectate si fabricate la standardele cele mai inalte pentru toate tipurile de lucrari. Printre avantajele utilizarii acestor produse se numara: siguranta, flexibilitate, dimensiuni adaptate tuturor aplicatiilor, rezistenta la apa.

Sunt explozivi care ofera o suficienta presiune pentru initierea altor tipuri de explozivi.

Incarcaturile explozibile liniare, prevazute cu degajari de forma unei prisme cu sectiune triunghiulara, sunt folosite pentru taierea unor obiecte cu suprafata plana cum ar fi bordajul si puntile epavelor la suprafata sau in mediul subacvatic. in cazul incarcaturilor liniare, penetrarea otelului este in functie de puterea de detonatie a explozivului folosit.
Principalele avantaje ale incarcaturilor explozibile speciale sunt producerea unei taieturi mult mai precise si reducera riscului deteriorarii structurilor imerse adiacente.